Prije par dana se napunilo pune 2 godine, kako nas je napustila velika legenda narodne muzike Šaban Šaulić. On je život izgubio na jako nesretna način u Njemačkoj, kada je u auta na putu prema Beogradu doživio stravičnu saobraćajnu nesreću. Tom prilikom su stradali i on i njegov klavijaturista, a njegov rođeni kum je teško nastradao. 

Niko apsolutno nije vjerovao šta se desilo, a na njegovoj sahrani je bilo prisutno preko 10.000 ljudi, što samo govori o kakvoj se ljudskoj gromadi ovdje radilo. Međutim, ono što je sreća, iza njega nam ostaju njegove prelijepe pjesme, koje će se sigurno slušati generacijama ispred. Svakako taj gubitak su najteže podnijela njegova djeca, kao i supruga Goca Šaulić. 

Imovina je u rekordnom roku podijeljena, a Goca Šaulić je najbolje prošla u cijeloj ovoj priči. Ono što je sve interesovalo, je to gdje je završila njegova vikendica u Krčedinu, a nju je dobio njegov najmlađi unuk. Jedna novinarska ekipa je obišla njegovo imanje, a ono što su tamo zatekli nije nikako obradovalo njegove poklonike. Može se reći da je njegova vikendica itekako zapuštena, a komšije kažu da Mihajlo dolazi najviše ovdje. 

Odmah poslije njega je Goca, ali kako su rekli, nje nikako nema kako je krenulo hladno vrijeme. Paparaco lov je došao i uradio mini reportažu. Evo, kako ona danas izgleda.