Nedavno se napunilo pune 2 godine kako je Šaban Šaulić, kralj narodne muzike u Bilifeldu u Njemačkoj nesretno izgubi osvoj život. Podsjećamo, velikan narodne muzike je nastradao u strašnoj saobraćajnoj nesreći na autoputu, a tom prilikom i njegov klavijaturista je poginuo, dok je njegov vjenčani kum zadobio teške povrede, te se oporavljao punih 6 mjeseci. 

Dugo vremena je vladala jagma za Šabanovim nasljedstvom, a svoje pravo lice je pokazala i njegova žena Goca Šaulič, koja je pokazala svoje pravo lice u tim danima. Svi se sjećamo njegovog vanbračnog sina Roberta, koji se prvi puta pokazao u javnosti na očevoj sahrani, a Goca je u medijima odmah rekla da za njega nema mjesta u Šabanovom testamentu. Njegovo troje djece je podmireno, nekretnine su podijeljene dok je njegovu vikendicu u Krčedinu dobi onjegov najmlađi unuk. 

Njegov jedini sin Mihajlo, ima veliki porok, a to je kocka, a sada je sve dospjelo u javnost. On se zadužio kod opasnih ljudi za novac, tak oda je sada u više nego bezizlaznoj situaciji, i jednostavno ne zna šta radi, jer kada se duguju pare kamatarima, ti novac moraš stvoriti, bez obzira na sve. Obratio se majci, koja je morala da mu podmiri dug od 80.000 eura.

Odrekla se jednog stana u Beogradu, kao i vile koju je iznajmljivala za 5.000 eura mjesečno. Ono što se po kuloarima priča je to, da je čest gost beogradskih kazina, i da jednostavno ne može da se izvuče iz svega ovoga. Danijela Mandić, njegova vjerenica ga je ostavila, jer je imao velike probleme sa kockom.