Prije tri dana je cijelu regiju obišla vijest o smrti pjevača narodne muzike Marinka Rokvića koji je bitku sa zloćudnom bolešću izgubio a sahrana je kako je porodica obavijestila javnost, planirana za četvrtak na Novom bežanijskom groblju u crkvi Svetog Apostola Tome.

Tu se nalazi i porodična grobnica Rokvićevih u kojoj počiva Marinkov otac Drago koji je nastradao u devedesetim godinama u ratu koji je zadesio naš region. Svake godine na taj dan se Marinkov sin Nikola koji je također poznati pjevač svog djeda sjeti i pomene na društvenim mrežama a jednom prilikom je iznio i potresne detalje iz njegovog života.

Nikola je napisao da je njegov djed volio život, ljude i životinje kao i svoj Bosanski Petrovac, te da nije podnosio nepravdu i pomagao je svakome. Nikola se svog djeda sjeća kao kroz maglu jer je on nastradao 1995. godine. Nikolina bala je otišla u Beograd a djed je krenuo u Bosanski Petrovac i nakon toga mu se izgubio svaki trag. Porodica dvije godine nije ništa znala o njemu da bi 1997. godine njegovo tijelo bilo pronađeno u zajedničkoj grobnici.

Kako je Nikola naveo njegov djed je imao na tijelu tragove mučenja a umro je nakon što mu je prerezan vrat. Istakao je i da za dvije godine koliko je bio zakopan u zemlji, njegovo tijelo nije istrulilo. I Marinko je jednom prilikom govorio o gubitku oca i rekao je da je on ubijen na kućnom pragu jer nije želio da napusti svoje ognjište. Imao je 75 godina i nikada nikome nije učinio nikakvo zlo kazao je pjevač tada.