Pjevačica Ana Bekuta je poznata i danas najviše po svom angažmanu u najpopularnijem takmičenju u regiji Zvezdama Granda dok se oni malo stariji sjećaju svih njenih hitova sa kojima je harala u bivšoj državi. Danas je ona u vezi sa poznatim političarem Milutinom Mrkonjićem Mrkom a prije je bila u braku sa čovjekom koji joj baš i nije pružio lijepe trenutke.

Ona nikada nije javno govorila o tome ali nakon što se razvela od Predraga Vidovića koji je također bio muzičar, Ana se našla na ulici bez prebijene pare u džepu. Tada su joj u pomoć pritekli njeni prijatelji Aca i Biljana Ilić koji su joj dali stan na Senjaku da živi u njemu a ona im je plaćala neku minimalnu kiriju. Ana je nakon prvog braka koji je potrajao nepunu godinu dana sa Aleksandrom Savićem koji je bio klavijaturista upoznala bubnjara Predraga Vidovića Preju i sa njim je počela da živi u Šapcu.

U to vrijeme je ona imala nekoliko velikih hitova i jako dobro je zarađivala a sav novac je ulagala u kuću koju joj je Preja nakon razvoda oduzeo jer je sve bilo vođeno pod njegovim imenom. U vrijeme kada se sve to dešavalo Bekuta je imala i porodičnih problema jer je njen otac bio bolestan a ubrzo je i preminuo a sin joj je bio u vojsci a vremena su bila turbulentna i ona se stalno brinula za njega.

Unatoč svim problemima Ana se uspjela izboriti za opstanak svoje porodice i na to je izuzetno ponosna. O cijeloj ovoj situaciji koja se dešavala u devedestim godinama jednom prilikom je pričao i sam Aca Ilić koji je rekao da je istina da su pomogli Ani ali da je on u dobrim odnosima i sa Prejom a da mu to pjevačica nikada nije zamjerila.