U cijelom svijetu skoro svaki sat nestane po jedna osoba i mnoge od njih nikada ni ne pronađu i nikada se ni ne sazna za njihovu sudbinu. Godinama porodica i prijatelji traže bilo kakve tragove i policija ih također traži ali vremenom i prestanu jer to uglavnom budu slučajevi koji se ne mogu riješiti a novih zločina ima svaki dan sve više i više.

Porodice bi u većini slučajeva voljele da se njihovi najbliži koji su nestali nađu pa makar i ako nisu živi jer bi tako dobili odogovor i neki mir. To se upravo desilo sa nestankom Samante Hoper koja je imala samo 19 godina kada je prije 23 godine krenula na koncert sa kojeg se nikada nije vratila kući. Ona je trebala da kod svojih roditelja i  ostavi svoju malenu kćerku a zatim bi se uputila na koncert koji se održavao u Litl Roku, ali se nikada nisu pojavile kod njih.

Sve se dešavalo 1998. godine a njena sestra Dizejri nikada nije odustala ot traganja za istinom o tome šta se desilo njenoj sestri i malenoj kćerki i na kraju je kontaktirala i jednu grupu koja radi na riešavanju tzv. hladnih slučajeva. Ova grupa je pozvala policiju u okrugu Poup da podijeli vijest da je pronašla automobil u jezeru na dubini od osam metara i da se radi o plavom Ford tempu istoj marki vozila koju je imala i Hoper.

Cijela porodica je otišla na mjesto događaja i iako je cijelo vrijeme niz njihova lica tekla bujica suza mogla se primjetiti i sreća i olakšanje šti su Hoper i njena kći napokon pronađene i što su saznali šta im se desilo.