U današnje vrijeme kako je uznapredovala moderna medicina, definitivno smo svjedoci jedne velike revolucije i toga, da je sve moguće da se desi u ljudskom organizmu. Baš iz tog razloga ssavladane su neke neizlječive bolesti iz prošlosti, a danas tako nema šanse da osoba bude bolesna a da se u jako kratkom roku ne sazna, koja je dijagnoza i kako uopšte svemu tome doći u kraj. 

Međutim, i danas imamo neke krajeve u svijetu, gdje ljudi uopšte nemaju stvorenu naviku da idu kod doktora, i to po 10 ili 20 godina svoga života. Zato njih jako puno umire od sasvim bezazlčenih bolesti, koje su se mogle izliječiti jako jednostavno i brzo, ali zbog neefektnosti, kraj na žalost bude kakav bude. 

Azija definitivno prednjači u svemu tome, baš iz razloga, jer je zemlja ogromna, a najveći di opopulacije baš tamo i živi. Danas vam tako donosimo jedan i više nego specifičan slučaj, koji se desio jednoj ženi u Vijetnamu, a koji je definitivno iznenadio i sve njihove medicinske stručnjake. Ova djevojka se nakon 7 dana problema sa okom javila doktoru, a njoj su doktori izvadili crva, da dobro ste pročitali…

Ovaj crv je povezan sa stokom, a njegovo stručno ime je”Thelazia gulosa”. Ričard Braburi, doktor koji je izvadio prvog crva koji je bio dug oko 13 milimetara, u idućih par dana je izvadio još 12 istih,i rekao je da do sada nikada nije imao niti jedan slučaj sličan ovome.