Kao što i sami znate, ova godina je cijelom svijetu krenula naopako, te nam se od početka iste dešavaju samo loše stvari. Naime, prvo što se dogodilo jeste požar u Australiji, nakon toga se pojavio i korona virus koji je zaustavio cijeli svijet, te ugrozio mnoge ljudske živote.

 Pored svega toga je mnoge države pogodio i jak zemljotres, kao i poplave. Naime, zemljotrese niko od nas ne bi mogao poželjeti nikome. To je nešto najgore što se može dogoditi iznenada. Naime, mnogi ljudi tada budu zatrpani pod ruševinama dok spavaju. Također se svako od vas može sjetiti jakog zemljotresa koji je nedavno pogodio Zagreb tokom karantina. Pored toga nam je duboko u sjećanje ostao urezan zemljotres koji je pogodio i Albaniju, te je tada bilo i nekoliko povrijeđenih osoba.

 Nažalost, u tom zemljotresu je bilo zabilježeno i preminulih. Kao što ste i sami mogli vidjeti, glavni razlog toga je bila neispravna gradnja u Draču. Naime, tu je bilo planirano graditi zgrade sa tri sprata, dok to pravilo nije ispoštovano, te su se pravile zgrade sa 5 spratova. Takvu situaciju imamo i na Balkanu, gdje se može vidjeti dosta bespravnih gradnji. Naime, prije nekoliko dana se dogodio novi zemljotres, te je sada zahvatio Sjedinjene Američke Države, tačnije u Aljasci. Ovaj zemljotres je bio jačine 7.8 stepeni po Richteru. Kako saznajemo, epicentar je bio u Tihom okeanu. Naseljeno mjesto od samog epicentra je bilo udaljeno do nekih 144 kilometra.