Parovi češće imaju odnose u toku ljeta, a kako su velike vrućine rizične za srčane bolesnike i osobe koje imaju povišen krvni pritisak, usljed ovakvih intimnih odnosa na visokoj temperaturi može doći do iznenadnog srčanog udara.

Kakvi odnosi mogu da budu na plus 35? Umarajući i nikako opuštajući. Ni žena ni muškarac neće biti zadovoljni, ona će doći teđe do orgazma, a možda ga neće ni biti, čak i ako ga lako doživljava svaki put, ovakokaže sepcijalista urologije doktor Aleksandar Milošević.

Prema riječima našeg sagovornika, odnosi u toku ljetnjih mjeseci su duplo opasniji nego zimi, zbog toga što su pacijenti opušteniji i manje fizički aktivni jer su uglavnom na godišnjim odmorima.

‒ Zato iznenadni i ubrzani fizički napor, poput intimnog odnosa, može napraviti veću štetu nego korist. Intimni odnos je zdrav, zato se kaže da je dobar odnos, pola zdravlja. Ali moramo imati u vidu pod kakvim uslovima imamo odnos, kakvi su učesnici tog intimnog odnosa, da li su imali ili imaju nekakva oštećenja u organizmu – objašnjava urolog.

‒ Ekstremna toplota otežava rad srca, pa može doći do srčane aritmije i drugih bolesti ovog mišića ako imate odnos u prostoriji koja nije klimatizovana. Usljed vrućine dolazi do širenja krvnih sudova i tada pada krvni pritiska. Znojenjem gubimo tečnost i elektrolite i tako dolazi do dehidracije, što može izazvati trombozu, moždani udar ili na kraju infarkt srca. Zato u sobi treba da bude temperatura za deset do petnaest stepeni manja nego što je napolju – navodi dr Milošević.

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE.