Peta sezona Zadruge koja je najgledaniji rijaliti na našim prostorima se svaki dan sve više zahuktava. Kao takmičari se u kući u Šimanovcima nalaze već poznati učesnici koji su skloni skandalima a najveći šok je gledateljima priredila Dalila Dragojević koja je u rijaliti ušla sa svojim mužem Dejanom i nakon mjesec dana ga na njegove oči prevarila sa Filipom Carom.

Došlo je i do razvoda a onda je Filip Dalilu ostavio zbog Maje Marinković. U svakom slučaju tenzija i skandaloznog ponašanja ne nedostaje a opet je Miljana Kulić podigla ljestvicu jako visoko jer je ovaj put napala i štiklom izudarala Zolu, svog bivšeg momka po glavi dok je spavao. Ona je nakon toga diskvalifikovana iz Zadruge i čak je bila i na psihijatrijskom vještačenju u Lazi Lazareviću.

Njena majka Marija koja je također bila učesnica rijalitija je ispričala kako je nejna kćerka slaba na Zolu i kako mu je uvijek davala novac. Od samog početka njihove veze Marija je bila protiv nje jer smatra da njih dvoje nisu nikako jedno za drugo. Prema njenom mišljenju Zola je sa Miljanom bio samo zbog koristi i uvijek je gledao da joj sve uzme.

Dok su njih dvoje bili u vezi Zola se jako loše ponašao i prema Miljaninom sinu Željku kojeg je ona začela također u rijalitiju da bicšim suprugom pjevačice Goce Tržan, Ivanom. Zola je naime jednom prilikom iz stana u Nišu Željkova kolica bacio niz stepenice i Marija smatra da ga je njena kćerka tada trebala i ostaviti. Ono što Zola sada radi sa Nevenom je po Marijinim riječima dno dna a sprema se i sama da uđe u Zadrugu poslije Nove godine.