Vjerujemo da ste do sada jako puno puta čuli za neke savjete kako je soda bikarbona, kao jedna obična baza jako korisna u mnogo stvari, koje nam mogu poslužiti u svakodnevnom životu. Vjerujemo isto tako da ste do sada pročitali kako je ona kobna za prljavštinu u kuhinji I kupatilu, kada se ujedini sa jabukovim sirćetom.

Međutim, mi danas nećemo govoriti o higijeni u kućanstvu, nego o stavarima kako je soda bikarbona itekako bitna I zdrava za čovjeka u nekim drugim stvarima. Koliko puta ste imali žaravicu, koju ste riješevali u roku od 5 minuta sa samo 1 kašikicom soda bikarbone I malo vode. Želudac vam odmah proradi, I eto, problem je jako brzo I kvalitetno riješen.

U nastavku donosimo jedan savjet za žene, kako se soda bikarbona može upotrijebiti u samoj kozmetici. Pita se vjerujemo I sami kako je to moguće? Dosta žena u današnje vrijeme ima problema sa neželjenim dlačicama, a soda bikarbona ih itekako može uništiti. Uzmite par kašikica soda bikarbone I pomješajte sa 200 mililitara vode, natopite gazu u tu smjesu I namažite područje koje pokriveno suvišnim dlačicama, I neka tako ostane preko noći.

Odlična kombinacija je još da iscjedite sok iz bijelog luka I da se namažete po licu, I ostavite da tako stoji nekih 20 minuta I onda saperite toplom vodom. Na ova 2 načina ćete se riješiti dlačica sa vašega lica.