I u današnjem članku dotaći ćemo se dešavanja sa Istoka , a jasno je da poslednjih meseci celi svet samo gleda u Ukrajini , te u veliko strahu prati sva dešavanja koje je izazvao predsednik Putin započeo vojnu operaciju na tu zemlju. Poznato je da su se na samom početku dešavanja vodile polemike i oko Černobilja , koji je poznat po najvećoj nuklearnoj katastrofi ikada .

Naime , priča o ovom događaju pokrenula je se u svetu , kada je snimana serija o katastrofi pre par godina. Mnogi se slažu da je to najbolja serija ikada snimljena , a detalji iz nje su po najmanje zastrašujući. U seriji se spominje i djevojka Marijka koja je u stvari prvo dijete koje je rođeno u kontaminiranoj zoni Černobila. Ona je rođena i rasla je u blizini reaktora 4 koji je bio eksplodirao, a prije nekog vremena su svi svjetski mediji pisali o njoj.

Dakle , Marija je rođena 1999 , a ukrajinske vlasti su nju i njenu porodicu tretirali kao kriminalce , te pokušali na sve načine da ovu sramotu zataškaju. Njeni roditelji su bili radnici, koji su radili u Černobilju, i koji nisu željeli da napuste svoj dom, pa su tako živjeli ilegalno u zoni evakuacije koja je obuhvaćala teritoriju od 30 kilometara oko nuklearke . Tada im je vlast izašla u susret , pa im je ponuđen alternativni smeštaj , ali u drugom gradu , što su odbili , a mnogi su ih tada osudili , te istakli da namerno ubijaju sebe i svoju ćeku. Ostatak teksta pročitajte ovde.