Prije nekoliko dana region je obišla vijest o smrti popularnog pjevača Marinka Rokvića i na društvenim mrežama su se njegovi fanovi ali i kolege sa estarde opraštale od njega. Isti dan se moglo u svim medijima pročitati i da je iznenada u 51-oj godini preminuo i bivši muftija i vođa političke stranke Pravda i pomirenje, Muamer Zukorlić.

Kako se saznaje njemu je pozlilo dok je držao predavanje na fakultetu i iako je odmah pokušana reanimacija, pomoći nije bilo. Kada je u pitanju njegov privatni život on je imao dvije žene kako dozvolajva šerijat a druga je Elma Elfić Zukorlić koja je s njim bila u legitimnom braku i koja mu je rodila četvero djece.

Elma je inače vlasnica agencije Elmax group koja se bavi konsaltingom i računovodstvenim uslugama a kada je u pitanju njen brak on je privlačio mnogo pažnje jer je po njenim riječima on zasnovan na šerijatu. Jednom prilikom je rekla da oni kao porodica dobro funkcionišu i da vode normalan život kao i svi roditelji koji imaju četvero djece. Ona je istakla tada da im posebnu energiju daje njihov najmlađi sin a na glasine o tome kako je njihov brak atrakcija za druge rekla je da je atrakcija ljubav i poštovanje koje njeguju već 14 godina.

Novinare je zanimalo i kako bi postupila kada bi njen suprug želio da dovede i treću ženu u njihovu zajednicu a ona je odgovorila da bi mu savjetovala da slijedi ono što mu srce kaže. Elma samtra da se srcu ne može narediti i da ljubavi ili ima ili nema. Ipak priznala je da ne zna šta bi ona osjećala u svom srcu kada bi se to dogodilo i da ene zna kako bi reagovala.