U današnje vrijeme kako su društvene mreže zagospodarile cijelim sistemom, svi se trude da budu u trendu, i da pokažu nešto iz svoga privatnoga života. Neke osobe stvarno pretjeruju u pokazivanju svoje intime, i time šta uopšte rade u životu. Neko stvarno nema mjere, a kada vidimo da nek opostavlja sliku tek rođene bebe na svoj profil, onda nam jednostavno ne bude dobro od viđenih scena.

Neke osobe uopšte nisu svjesne da je internet leglo pedofila, i mnogih drugih profila ljudi koji samo traže neke tako slične stvari, koje im se nalaze na dohvat ruke. Slike beba u raznim pozama, kako ih majke hrane, onda slike iz krevetića, uopšte ne bi trebale da se nalaze na društvenim mrežama. Mnoge osobe, kako iz svjetskog, tako i domaćeg šou biznisa su postale i više nego ovisne o modnim brendovima, pa to onda lagano prenose i na svoju djecu bez obzira koliko oni imali godina.

Pogledajte samo primjer Jelene Karleuše, koja je svojoj djeci nabila ogroman pritisak o modnim dešavanjima, da moraju izgledati mršavo i da moraju paziti šta jedu, iako su tek u pubertetu, imaju tek 13 godina? U tome je u prednosti i sama Dara Bubamara, koju svoga sina od malih nogu uči da bude snob, što će kasnije jako teško da promijeni.

Međutim, šta ako ste toliko opčinjeni sa Gučijem ili nekom drugom modnom markom, pa svoju bebu koja je stara tek par mjeseci krenete oblačiti u markirane benkice i pelene? Anita Fenix je ima male bebe koja je postala hit na Instagramu, jer je njena majka koja je inače nepoznata i živi u Kaliforniji, jednostavno zaslepljena sa modnom markom Versace, tako da beba na sebi ima sve od ove modne marke, kao i posteljinu. Vaša mišljenja o ovim čudnim navikama?