Za danas jedna jako zanimljiva priča koja će se svakako svidjeti svima vama koje ovo lijepo proljetno vrijeme pllanirate da iskoristite za sadnju voća povrća, ali i cvijeća. Jako dug je proces do finalnog proizvoda, ali pored silnog truda kojeg morate da uložite u same kulture, morate razmišljati i o opciji koja se zove nametnici i štetočine. 

Oni dolaze u raznim oblicima, i jednostavno vašim biljkama ne daju mira. Kako se zaštititi od istih na pravi način? Upravo o toe govorimo u nastavku, jer dovoljno je da pogledate malo na internet i da pronađete jako puno kvalitetnih savjeta, koji će vam pomoći na pravi način. Da li ste ikada razmišljali o tome da iskoristite papir i karton u kojem su bila jaja i da na taj način možda napravite malu saksiju?

Vjerovali ili ne, ako skupite dovoljno plastičnih flaša, možete da napravite mali plastenik, mkoji vam može jako dobro doći za na primjer uzgoj šeri paradajza na vašem balkonu? Neke mini biljke možete da zasadite u kornet koji je namjenjen za sladoled. Da li ste znali za ove trikove? Također možete uzeti staru kutiju za mafine i ubaciti u zemlju, tako da kada imate jake vjetrove, vaše biljke ne mogu nigdje da se maknu iz zemlje. 

Ako imate probleme sa malim glodarima, jednostavno oko vaše biljke stavite i zabodite par plastičnih viljuški, od kojih neće moći da priđe na primjer vašim rotkvicama. Pepeo je stvar kao i soda bikarbona, koju nikako ne vole napasnici vaših bašti. Slobodno pospite oko biljki i nećete imati nikakvih problema.