Goran Dimitrijadis Dimu je poznati pjevač kojeg svi znamo po legendarnom hitu koji je otpjevao devedesetih godina a riječ je o pjesmi NIJE MENE DUŠO UBILO, to je njegov prvi album, a kasnije nije imao nekih većih hitova.

Na internet portalima često kao i na društvenim mrežama mogu da se zateknu pitanja o tome gdje je on danas, šta radi, ali i nagađanja zbog čega je prestao da se bavi muzikom.

Ono što javnost ne zna, da je on jedno vrijeme kao taksista radio, u vrijeme kad se pojavila njegova pjesma NIJE MENE DUŠO UBILO.

Dima je imao i koncerte sa kolegicama kao što su Hani i Mira Škorić, išli su i na razna veselja, po restoranima, kafanama, nerijetko su bili kod vrlo uglednih ljudi.

On je bez ikakve reklame sve te poslove obavljao, samo radi te jedne pjesme je postao poznat. Nikad nije htio po svaku cijenu da snima.

ne shvata to da neko njivu proda, ili imanje, da bi CD snimio. On kaže da nikada muziku nije kao trgovinu doživljavao.

On je imao i veliku nesreću koja ga je u muzičkoj karijeri zaustavila.

Njemu je početkom ovog vijeka izgorjela kuća, a to ga je odmah zaustavilo od daljih ulaganja.

On je svu snagu i volju uložio u to da svoju kuću opet napravi, trajalo je to porilično. Na kraju je poštenim radom uspio dvije kuće da napravi, zato nije u muziku ulagao, kao ni u pjesme, rekao je Dima za medije tad.

Da li se sjećate ovog legendarnog pjevača ili ne?