Sanja Marinković je jedna od najpoznatijih voditeljki u Srbiji i sama je autorica emisije Magazin in koja je jako popularna. Ona je jednom prilikom ispričala kako je došlo do njenog prvog braka sa Aleksandrom sa kojim se vjenčala u najromantičnijem gradu na svijetu, Parizu i to na datum 11.11. 2011. godine.

Za vjenčanje je do najmanjih sitnica bio zadužen upravo mladoženja koji je svojom rukom čak napravio i bidermajer za Sanju. Naime oni su se iznenada i impulsivno odlučili da se vjenčaju pa su zavjete razmjenili u autu koje ih je vozilo na aerodrom a kumovi su im bili Sanjin brat Bojan i Dušan Uhrin. Oni su se odmah nakon vjenčanja, sa svojim kumovima i njihovim suprugama uputili prema Parizu i tamo su proslavili ovaj čin.

Samo slavlje je organizovano u klubu koji je Sanji preporučila Marijana Mateus a nakon večere su otišli u Hemingvej bar. I sljedeći dan su još malo slavili da bi se svi vratili u Beograd umorni i mamurni. Na vjenčanju Sanja nije nosila klasičnu bijelu vjenčanicu nego je izabrala elegantnu crvenu haljinu koja je te godine bila hit.

Aleksandar je isto tako bio ležerno obučen a Sanja je otkrila da nije željela da po tradiciji baca bidermajer nego ga je ostavila u sobi u hotelu. Najdraži gost na vjenčanju je bio njhov trogodišnji sin koji je bio i najveća kruna njihove veze i ljubavi. Ipak do raspada braka je došlo zbog razmimoilaženja u nekim stvarima i zbog toga što je ljubav jednostavno nestala ali su i nakon razvoda njih dvoje ostali jako dobri prijatelji i svaki dan komuniciraju i viđaju se zbog svog sina.