Kada je u februaru mjesecu regiju obišla vijest o smrti panonskog mornara Đorđa Balaševića, cijela bivša Jugoslavija je žalila i opraštala se od njega. Tuga je bila opipljiva i stvarna a mnogobrojni poštovaoci njegovog lika i djela su se povezali međusobno preko raznih grupa na društvenim mrežama na kojima dijele svoje uspomene.

Žena koju je cijeli svoj život obožavao, Olivera, ipak ne prestaje da od njegove smrrti šokira javnost svojim potezima koji ne odogovaraju onome što bi se od nje očekivalo u trenucima boli zbog gubitka. Đole je uvijek isticao koliko je voli i obožava i svi su vjerovali u idiličnu priču o njihovoj ljubavi ali je Olivera potezima koje povlači nakon njegove smrti mnoge zbunila.

Nakon samo dva mjeseca ona je na Instagramu objavila fotku na kojoj je bila obučena u vesele ružičaste boje i nasmijana a mnogi su smatrali da to nije primjereno. Nakon toga je Olivera tražila zabranu emisije na jutjubu koja je posvećena Balaševiću i time izazvala ljutnju njegovih poklonika. Sledeći šok je uslijedio kada je na knjizi koju je ona napisala i koja nosi naziv Planeta dvorište pored preziemna Balašević dodala i svoje djevojačko, Savić što je ona objasnila kao posvetu svojoj majci koja je nosila to prezime.

Ova bura se nije ni stišala kako treba a onda je primjećeno da je Olivera sa svog Instagram profila obrisala sve zajedničke slike sa Đoletom i kao da je željela da ga ukloni iz svog života. Neki smatraju da je sve ovo njen način da se nosi sa svojim gubitkom dok se mnogi gnjevno pitaju zašto sve ovo radi jer Đole to nije zaslužio.