Za tri sedmice broj zaraženih korona virusom može da postane četverocifren u jednom danu, dok će bolnice vjerovatno početi da se pune već za sedam dana, ovako je upozorio epidemiolog doktor Predrag Kon.

Koncerti koji su zakazani do kraja mjeseca na beogradskom Tašmajdanu su već otkazani zbog, kako je rečeno, pogoršanja epidemiološke situacije.

– Za one za koje sam sotona, prodana duša, izdajnik, ili bilo šta drugo, po kojima se zlurado radujem ponovnom porastu zaraženih od korona virusa, molim, pa i insistiram da se usredsrede na jedinog protivnika svih nas, a to je virus, ovog puta u delta varijanti. Nema vremena za premišljanje, hitno bi trebalo početi sa obaveznom vakcinacijom zdravstvenih radnika, a onda i svih ostalih grupa stanovnika koji su u posebnom riziku ili su u prilici da masovno zaraze druge zbog prirode posla koji obavljaju. Za one koji me optužuju da širim paniku, onda kada vatra započne, sakrijete se i nemojte gledati šta se dešava… Samo da niko ne vidi… Manite se toga svi – kazao je Kon.

Da sve ide u smjeru novi restriktivnih mjera i čuveni epidemiolog Petrović Radmilo koji isto tako ističe da je korona borjke, koje su u porastu, moguće smanjiti samo vakcinacijom.

– S obzirom da se otkazuju koncerti, skoro je sigurno da će odlazak na stadione i ostala masovna okupljanja uskoro biti moguć samo uz dokaz o vakcinaciji ili obavezan negativan test. Ipak, ja sam za to da i uz ovaj dokaz mora da postoji distanca, ali i određen kodeks ponašanja svih nas.

Ostatak možete pročitati na linku OVDJE.