Dosta Vam je problema sa pucanjem , belim mrljama i pojavom gljivica. Odlučujete se na ugradnju veštačkih, ali i oni nisu rešenje jer problem i dalje ostaje prisutan. Naučite kako pravilnom ishranom i negom do lepih i negovanih noktiju.Snažni nokti i negovane ruke su želja i potreba svake žene. Ruke je potrebno negovati redovno, ali i samim tim čuvati od štetnih uticaja , kao što su razni detedženti,hemijske supstance , kao i visoke i niske temperature.

Preporučuje se da tokom čišćenja svoje ruke zaštitite rukavicama. Maslinovo ulje i limun su se pokazali kao odliačan zaštitinik protiv štetnih uticaja , pa se preporučuje da ruke potopite u posudu sa maslinovim uljem i limunom , kako bi koža izgradila zatštitnu barijeru i samim tim postala otpornija. Kako lepota dolazi iznutra osnovni temelj lepih i zdravih notiju je prije svega ishrana. Sve ono što unosimo u svoj organizam kako može da se odražava na kožu isto tako ima veliki uticaj na nokte. SUMPOR, SILICIJUM,CINK, ESENCIJALNE MASNE KISELINE i vitamini : A,D,i E , su proteini i minerali koje treba da unosite , a također obavezno povećajte unos KALCIJUMA.

Potrudite se da redovno svoje telo punite vitaminom D , a kao što znamo najbolji način za to je izlaganje suncu , ali ne zaboravite zaštitini faktor. Opšte je poznato da je za lepu i zdravu kožu kao i duge i zdrave nokte zaslužan kolagena , njegovu proizvodnju ćete podstići unosom VITAMINA C. Također ke naučno dokazano da gimnastika ruku podspješuje cirkulaciju i samim tim rast noktiju . Neka kucanje, šivanje, sviranje..itd postane Vaša rutina.