Prije par dana, u javnost je dospjela vijest da je preminuo legendarni i poznati pjevač Marinko Rokvić. Marinko Rokvić je u braku od 1980. godine sa Slavicom s kojom ima dva sina. Ali ono što su mnogi zaboravili jeste da je on dobio sina Daria iz vanbračne veze. Dario se nikada nije pretjerano eksponirao u javnosti, s obzirom da su mu otac i braća poznati pjevači, ali tek nakon smrti Marinka počeli su svi da pišu o njemu.

On je zapravo Marinkov sin kojeg je dobio u vanbračnoj zajednici s njegovom majkom, ali ga Marinko u početku nije priznavao. Tek 1984. godine, 4 godine nakon svog braka, on je odlučio da ga prizna. Marinko je javno i priznao, pored toga da ima sina iz vanbračne zajednice, da se mnogo kaje što ga nije odmah priznao i prihvatio, ali izgleda da se zaista pokajao i da je sve to nadoknadio.

Dario se nikada nije ljutio na svog oca, pa mu to što ga nije priznao, nije ni zamjerio. Dario Rokvić ne živi u Srbiji kao što je živio njegov otac, ali je bio često gost kod svoje porodice, braće i oca. U odličnim je odnosima sa svojom braćom, kao što možete vidjeti na fotografiji ispod. Marinkov sin, također poznati pjevač, Nikola Rokvić, objavio je fotografiju sa svojom braćom na kojoj se vidi da se zaista vole i poštuju međusobno.

Nakon što je njihov otac Marinko preminuo, Dario se oglasio na svojim društvenim mrežama gdje se oprostio od oca. Mnogi su zaplakali i nisu ostali ravnodušni nakon ove izjave, gdje je napisao da će ga uvijek voljeti i da ih čuva sa nekog boljeg mjesta.