U ovome tekstu imamo jednu veoma zanimljivu temu koja se tiče naših ličnih dokumenata, konkretno, u potanju je lična karta. Vjerovali vi to ili ne, ukoliko dođete u situaciju da vas policija iz nekoga razloga privede, a vaša lična karta je istekla, tada možete da dobijete kaznu i do 50 hiljada dinara. Tako u ovome tekstu za vas imamo priču jedne Beograđanke, koja je imala veoma loše iskustvo sa svojom ličnom kartom, te je u ispovijesti rekla: ”Stigao mi je mejl sa obavještenjem da mi za mjesec dana ističe rok važenja lične karte i upozorenjem da će mi račun nakon isteka važenja lične karte biti privremeno blokiran dok ne produžim taj dokument” – istakla je za medije ova djevojka.

Ipak, ona nije žurila da promijeni ličnu kartu, pa je tako imala jednu veoma neugodnu scenu, kada joj je stiglo obavještenje iz njene banke: ” Prvog dana pošto mi je istekla lična karta račun mi je blokiran. Iz banke su me o tome obavijestili putem mejla i poručili da mogu samo da primim novac na račun, ali ne i da uzimam sa računa. Ja sam im rekla da sam predala zahtjev policiji za produženje lične karte i da sada čekam da mi izdaju taj dokument” – opisuje N. I.

Ipak, u banci su pokušali da joj izađu u susret sa njenim problemom, pa su veoma brzo uspjeli da nađu adekvatno rješenje: ”Iz banke su tražili da im slikam i pošaljem samo potvrdu iz policije da sam predala zahtjev da mi se produži lična karta. To sam i učinila i oni su odmah skinuli blokadu sa računa. Kako su mi rekli u banci, to im je mjera bezbjednosti kako neko ne bi zloupotrijebio moja dokumenta i podigao novac sa računa” – zaključuje N. I.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here