Uskoro se bliži finale najpoznatijeg muzičkog takmičenja Zvezda Granda, a direktor Saša Popović je otkrio da je došlo do promjena kada je o finalnom danu riječ.

Dakle, ove godine će samo publika da ima pravo glasa, dok se muzički žiri neće uključivati u toku finalne večeri koja će se održati u ovu subotu.

– Dugo finale nismo radili subotom, zbog toga što smo imali žiri koji se javljao putem telefona. Izbjegavali smo taj dan, zbog toga što su mnogi pjevači umorni. Ove godine smo to promijenili i napravili smo varijantu da glasaju samo gledaoci putem SMS poruka i niko više – kazao je Popović i dodao:

– Prvi razlog da to bude subota i da to bude termin kada “Zvezde Granda” inače i idu. A druga stvar je kada pozovem 40 članova žirija, oni uvijek glasaju sa kim su dobri od mentora, a ne onome ko pjeva bolje i jače. Kako bismo izbjegli bilo kakva prijateljska glasanja, odlučili smo da ove godine izbacimo žiri i ostavimo samo publiku – zaključio je Saša.

Moramo podsjetiti da ova sezona traje najduže ikada u historiji, zašto je to tako, zbog pandemije korona virusa koja je pogodila cijeli svijet i od koje se i dan danas svijet oporavlja, kako ekonomski tako i u svakom drugom smislu. Ove godine su i najbolji pjevači ikada, a ko će odnijeti pobjedu ostaje na mda vidimo. Ono što je sigurno jeste da će ovo biti veoma teška odluka.