Jučer je sahranjen Milutin Mrkonjić Mrka koji je bi počasni predsjednik SPS stranke i jedan od najomiljenijih političara u Srbiji. Do kraja svog života je ostao zakleti komunista i zato na njegovom posljednjem ispraćaju nije bilo nikakvih vjerskih običaja a na grobu se umjesto krsta nalazi piramida.

Na njegovoj sahrani je bio veliki broj ljudi iz političkog života Srbije ali i mnogo pripadnika estrade jer je Mrka posljednjih devet godina života proveo sa poznatom pjevačicom Anom Bekutom iako se nikada nije službeno razveo od svoje supruge Dragane sa kojom je u braku živio preko trideset godina.

Sa Dašom je ostao u prijateljskim odnosima i brinuo se o njoj a to Ani nije smetalo i jučer su se obje pojavile na groblju mada je Ana bila ta koja je primala izjave saučešća dok je Daša bila u društvu Mrkine sestre Nade i na njegov sanduk je prva bacila crvenu ružu. Iako je Mrkina želja bila da bude sahranjen u grobnici koju je davno kupio sa Dašom SPS je tražio od gradske uprave da se sahrana obavi u Aleji zaslužnih građana i tako je i urađeno.

Ono što je interesantno je da su na Mrkinoj sahrani bila čak četiri predsjednika a sadašnji Aleksandar Vučić je održao i govor na komemoraciji koja je održana u Narodnoj skupštini. Tu je bio i nekadašnji predsjednik Jugoslavije Zoran Lalić koji je nosio i kovčeg a pored njih su na Novom groblju bili Boris Tadić i Toma Nikolić. Prva je na zakopanu raku vijenac položila Ana Bekuta koju su pridržavali njeni unuci.