U nastavku današnjeg članak govorit ćemo o jednom popularnom folkeru , koji je dugi niz godina deo naše javne scene ,a reč je o Šekiju Turkoviću , koji je svojevremeno bio jedan od najpopularnijih a našim prostorima , te danas sigurnoo nema osobe kkoja ne zna njegov hit ” Posledndji boem “.

Međutim , on je se u jednom trenutku odlučioo da napusti Srbiju , te ode u Ameriku ,a tamo je radio mnoge različite poslove , a onda je se vratio u rodnu zemlju kako bi nastupao , ali ga je pandemija korona virussom sprečila u tome. „Ovo je sad prinudni odmor za pevače. Plašim se da ne potraje malo duže, a ne bih voleo. Peva se, iskoči neka tezgica, pevam po nekim garažama, po nekim sobama. Prvi put sam ove godine u Srbiji pevao na jednom vašaru pored Čačka i sinoć sam pevao jedan rođendan. Bilo je dosta kolega i bilo nam je lepo stvarno, bilo je negde oko 150 ljudi“, rekao je on tada u „Grand magazinu“. „Mene je publika poželela, jedno pet, šest godina nisam nastupao ovde jer i nisam snimao ništa novo“, dodao je Turković.

Tako je ispričao da je u Americi radio kao dostavljač , ali je se u Srbiju vratiio sa nadom da ponovo zapeva. „Došao sam u Srbiju jer sam mislio da ću se ovde ubiti od posla u julu, avgustu i septembru, malo tezgice, malo vašari. Međutim, sve je otkazano. Estrada je poginula, mi smo poginuli. Jadni smo mi. Ja sam ovde kao u penziji, imam 23.000 dinara. Imam 67 godina, preko 40 godina radnog staža“, rekao je on za „Kurir“. Ostatak ovde. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here