Kad smo u kupovini, svako od nas zanemari jednu voćku a to je kruška naravno.

Da li ste znali da je to najbolja namirnica za pankreas, koju smo zaboravili skroz.

Pankreas je preopterećen, a da ga umirite, najbolje je da uzmete krušku. Nju nazivaju rajskim voćem za jetru, jer će pokrenuti proces čišćenja.

Inače, pupla u kruški bogata je mineralima u tragovima, kao i aminokiselinama, tu se vežu za otrove u tijelu i izbacuju ih iz organizma.

Kruška je inače voće koje nivo šećera u krvi stabilizuje, velika pomoć je u mršavljenju.

Samo jedna kruška srednje veličine ima oko 90 kalorija, u sebi osim vitamina C sadrži i flavonoide, inače mnogo dobar izvor bakra, štiti nas od štetnog djelovanja slobodnih radikala.

Jeste li znali kako je kora kruške bogata vlaknima, da će ona da snizi loš LDL holesterol, odnosno da će eliminisati sluz iz vašeg tijela.

Voće koje jei dealno da se oporavite poslije neke operacije, ili ako ste trovanje imali kao i kod osoba koje su na posebnim dijetama.

Najbolje je da jedete kruške između obroka i ručka, ili poslijepodne kasno da biste smanjili poriv za prejedanjem ili slatkim.

Bitno je pomenuti kako je onajedina sa najmanje alergena među voćem.

Tokom cijele godine kruške se mogu pronaći u prodavnicama, većina sorti se u ljeto bere ili u jesen, tad je i najbolje da se konzumiraju. Ali možete ih i zimi konzumirati, nije nikakav problem.

Ako je na dodir kruška mekana, znak da je zrela, kora mora biti glatka i da nema crne mrlje, a peteljka treba biti tvrda.