U nastavku današnjeg članka dotaći ćemo se cveća te kako na pravilan način da brinete o njemu. Naime , sa dolaskom proleća i intenzivnog ratsa biljaka , vaše biljke bez obzira da li ih držite na terasi ili ipak u bašti , ono zahteva posebnu negu.

Naime, osim toga što ima je potrebna dodatna prehrana posle zime , ono zateva i još neke trikove , a to su dobro čuvane tajne iskusnih baštovana , a koji se koriste njima kako podtsakli razvoj i rast biljaka.Tim povodom vam otkrivamo kakko da pripremite infuziju za biljke od koje će cveće da živne i počne nenormalno da raste , te će biti lepo i zdravo. U pitanju je rastvor od dva sastojka , a koji svakako ima svako domaćinstvo.

Njega možeze korisiti i za zalivanje , kao i da prskate po cveću sa bočicom koja ima pumpicu , a sve u cilju da se one dodatno osveže. Verovali ili ne, u pitanju je običan aspirin, koji osim što ga koriste ljudi u medicinske svrhe, može poboljšati rast i razvoj biljaka. Primena tog leka u baštovanstvu doprineće oporavku cveća, ali i pomoći mu da ojača i lakše se izbori s mogućim bolestima. Stručnjaci su istakli , na iznenađenje mnogih da aspirin sadrži salcilnu kiselinu koja prija biljkama , može se koristiti na svim biljkama , bez obzira da li je u pitanju kućno cveće ili ono u bašti.