Jedan od najvećih zvijezda na estradi u devedesetim godinama je bio Nino Rešić koji je rođen u Kozarskoj dubiici 1964. godine a preminuo je kada je imao samo 43 godine, 2007. Nakon njegovog drugog albuma “Što mi noći nemaju svanuća” postao je mega popularan a pored ove pjesme neki od njegovih hitova koji su i danas slušani su “Usne vrele kao žar”, “Zaćutale sve gitare”, “Donesi divlje mirise”.

Publika ga je jako brzo zavoljela i zbog njegovih pjesama ali i njegovog izgleda, posebno njen ženski dio ali kako je njegov put do zvijezda bio strelovit, pad je čini se bio još i brži. Njegova slava je trajala nekih deset godina a onda je njegov život preuzeo alkohol o kojem je postao ovisan a uz to su išli i privatni problemi.

Ikak je i daljea snimao pjesme više nijedna nije postala veliki hit i nekoliko godina prije smrti na njega se u potpunosti zaboravilo. Kada je bio na vrhuncu karijere poredili su ga sa Zdravkom Čolićem ali iako je po svojoj prirodi bio miran i povučen mediji su ga prozvali skandal majstorom.

Nino je svoje pravo ime Amir promijenio kada je prešao na pravoslavlje i odabrao je tada ime Nikola ali je kao estradno koristi ime Nino. Nikada u javnosti nije objasnio zbog čega je promijenio vjeru ali su tada svi pretpostavljali da je to učinio zbog svoje tadašnje supruge Sare Marković. Pjevač se ženio tri puta i dobio je tri kćerke i to svaku sa različitim ženama. Prvi put je postao otac kada je imao samo 19 godina i tada se rodila njegova kćerka Amela.  Ostatak pročitajte ovdje.