U nastavku današnjeg članka dotaći ćemo se teme zdravlja , te vam prenosimo kako da na zdrav način očistite pluća . Naime , onaj ko je pušač zasigurno ima problema sa plućima , te onih da često ima nagon za kašalj , te da oseća da je ” pun šlajma “. Postoje i sirupi , koji su napravljeni specijalno za svrhe , al dosta ljudi bi reklo da oni funkcionišu samo dok ih korsitite. Ipak svaki odlazak u apoteku iziskuje nova , a mi vam donosimo namirnnice koje će vaam pomoći znatno više od skupocenih lekova.

Da bi imali čista pluća zasigurno vam ne treba čudo , nego čudesan napitak , koji će se napraviti od tri biljke : đumnir , luk i kurkuma. Đumbir je začin koji je poznat i koji se koristi od davnina , te je poznato njegovo ljekovito dejstvo. Između ostalog veliki je pomagač u eliminisannju suvišne sluzi u plućima. Luk za primjer ima antikancerogena dejstva , a dobar je borac i protiv brojnih zdravstevnih stanja.

Kurkuma je isto tako puna vitamina i minerala , a sadrži i omega masne kiseli. Također ima antivurusno dejstvo. Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba: 400 grama luka – 1 litra vode – 400 grama šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup) – 2 kašike kurkume – koren đumbira veličine palca. Ostatak teksa pročitajte ovde.