U nastavku današnjeg članka dotaći ćemo se teme zdravlje , te vam donosimo na koji način da očistite telo od štetnih otrova. Iako se svi prvo okrenemo lekovima , kako bi rešili neki problem , ipak nekada lekovi nisu sposobni da reše određeni problem. Tu se uvodi način pročišćavanja tela , ali jedan od najefikasnijih je narodni lek za čišćenje tela.

Za ne koji ne znaju , ljudsko telo je podložno stranim i otrovnim supstancama koje se talože u organima , stvarajući naslage toksina. Sklono je za prodiranje raznih bakterina i mikroorganizama.Ljudsko telo ima funkciju da se samo bori protiv štetnih ćelija , on ih započetak otkriva , blokira , te ih ubija. Međutim , kada je organizam pod stresom , mentalno ili fizički umoran , te pothranjen , onda sistem sa kojim se naš organizam bori često propadne. U nastavku donosi nekoliko prirodnih namirnica koje su odlične za čišćenje organizma od štetnih toksina i otrova.

Sa lovorovim llistom telo možete najbolje očistiti od soli uz pomoć infuzije od lovora. Pakovanje od 5 grama lovora, prelije se sa 300 ml vrele vode, te se sve kuva zajedno 5 minuta. Zatim se šerpa u kojoj se kuvala infuzija zamota krpama i ostavi još sat vremena. Pije se toplo na prazan želudac, u malim gutljajima pre ručka. Čišćenje se sprovodi samo 3 dana.  Cvekla podmlađuje svaku ćeliju u organizmu, te natapa sadržaj creva alkalijama, uklanjajući kisele toksine. Najbolje bi bilo da se jedna velika cvekla izrenda pa da se prelije sa 100 ml domaćeg jabukovog sirćeta i sve tako ostavi da prenoći. Ljuska od crnog luka
30 g ljuske od luka sipa se u pola litre vode i kuva se 5 minuta, a zatim se ostavi da se natapa oko sat vremena. Kada prođe navedeni sat vremena, čaj se procedi. Lekovita salata ,Ova salata uklanja naslage sa debelog creva, toksine iz jetre i poboljšava vid. Potrebno je: 3 cvekle (srednje veličine); dva luka; maslinovo ulje; jabukovo sirće i so.