Skandal koji danima trese Srbiju jeste svakako tema o silovanju. Od kako je počelo prvo priznavanje da su na silovanja na akademijama česta, sve više i više se poznate medijske ličnosti oglašavaju na ovu temu, i otkrivaju stvari koje su dugo trpile i čuvale u sebi.

Poznata novinarka i spisateljica Simonida Milojković se oglasila o poznatoj temi o kojoj se uveliko priča i piše, o slučaju Danijele Štajnfeld koja je za silovanje optužila Branislava Lečića, i iznijela tvrdnje o tome kako ona poznaje tri poznate pjevačice koju su bile silovane. Simonida je gostovala u emisiji Premijera gdje je iznijela kako poznaje mnogo žena koju su bile silovane, i da su njoj to privatno rekla, da je uostalom riječ o tri poznate pjevačice, i da su one bile silovane od strane močnika iz muzičke industrije.

Ističe da su to žene koje su sada već sa jako bogatim karijerama. Tada kada im se desilo silovanje su bile na samom početku svoje karijere, od strane močnika kojima ne smije čak ni da kaže niti spomene zanimanje, da se ne bi neko doveo nešto u vezu. Dala je samo navode da bi to možda mogli biti neki kompozitori, muzički urednici ili harmonikaši. Te žene ne smiju to da priznaju, i još uvijek ćute o informacijama vezanih za tu temu.

Sigurno se pitate zbog čega još uvijek šute i ne iznose to sve.Vjerovatno iz razloga što to odmah prijavile nisu-navodi Simonida. Kada je u pitanju sud, i advokati odbrane, to jeste oni koji brane optužene, oni pokušavaju da ih degradiraju kao ličnosti sumnjivog morala, da uprljaju njihov moral, kako bi samim time odbranili svog štićenika. To je jedan od razloga zbog čega je sam taj postupak suđenja neprijatan za samu žrtvu. One čak znaju biti izložene jako strašnoj torturi, da se znaju osjećati kao da su ponovo silovane, nadodaje Simonida.