Veliki broj ljudi širom svijeta pati od simptoma dugog kovida , a listi sve dužih simptoma sada se pridružio još jedan , karakterističan za žene. Hroničan umor , kratak dah , samo su od nekih od čestih simptoma dugog kovida. Naime , sada postoji još jedan koji je karakterističan samo za žene.

 

Neke žene prijavljuju da su nakon preležanog kovida suočee sa neredovnim ciklusima i neubičajno velikim krvnim ugrušcima. Jedna žena koja je bila zaražena kovid infekcijom , rekla je da je u osam mjeseci kojliko je prošlo od infekcije imala ciklus samo pet puta. Naime , nakon kovida joj se potpuno poremetio ciklus i trajane i intenzitet.

Ljekari i dalje nemaju objašnjenje za promjene u ciklusu , ali predpostavljaju da virus budući da je sistematski , na neki način napada i ženske reproduktivne organe. Nije neubičajno da viraln infekcije ostavljaju traga na ženske hormone , menstruaciju i plodnost. Najočitiji odgovor je da je ova bolest veoma stresna po opšte zdravlje , te da u takvim situacijama tijelo prestaje sa svim funkcijama koje nisu presudne za preživljavanje.