36. godišnji Veljko Belivuk, koji je zvan kao Velja Nevolja je platio kuću smrti u naselju Livadice kod Grocke 120 hiljada eura, iako je njena cjena na tržištu duplom manja.

On je ovu kuću u pomentuom viken naselju kupio prije godinu dana od člana svoje grupe, 47. godišnjeg Vlade Draganića, koji je isto tako uhapšen kao član njegove ekipe.

– Belivuk je za kuću koja vrijedi oko 60 hiljada eura platio više zbog toga što mu je lokacija bila idealna za šverc dro ge i ubistva. Ali, nije jasno zašto je Draganić nije prepisao na Belivuka. Poslije toga, Draganić je kupio luksuzan stan u naselju na Zvezdari, i to u novogradnji. Zanimljivo je da u istoj zgradi, samo na drugom ulazu, stan ima i Nevolja.

U toj istoj zgradi stan ima i uhapšeni Veljin pajtos Nikola Stefanović. Kuća je bila tri godine na prodaji, a onda ju je kupio Belivuk. Nije poznato kada je Draganić, koji je izbjegao iz Hrvatske, ušao u grupu Belivuka. On je ranije držao pečenjaru u Deligradskoj ulici, kod mrtvačnice, i zaista je odlično zarađivao. Poslije je otvorio jedan manji kafić u Ruzveltovoj ulici, koji je kasnije, ubrzo zatvorio. Odavno je počeo da se bavi zelenešanjem kao i reketiranjem. Mnoge ljude je ojadio za pare i sigurno će se sada sve prijaviti policiji – ovako kaže dobro obavješten sagovornik Objektiva.

Jučer se posjetilo imanje gdje se nalazi kuća smrti Velje Nevolje, u naselju Livadice u opštini Grocka. Veliki broj policijskih snaga već peti dan pod opsadom drže cijeli kraj.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.