Foreznički timovi uveliko rade analize DNK tragova iz kuće smrti Veljka Belivuka u Ritopeku, i ovih tragova je zaista mnogo, a ostavili su ih članovi Belivukove ekipe po cijeloj kući.

Među njima su i biohemijski dokazi o boravku žrtava srpskog ogranka kavačkog klana u ovoj vikendici iz koje nisu nikad izašli.

Između ostalog u sobi su nađene i teniske torbe u kojima su ubice iznosile djelovetijela ubijenih rivala, najlonske trake, kojima su uvijali ostatke likvidrianih ljudi, hemijska sredstva za čišćenje tragova krvi, motor za mašinu za mljevenje mesa u kojoj su sitnili djelove tjela žrtava.

Posebnu pažnju su forenzičari posvetili i odlivnom kanalu kojim je oticala krv ubijenih, kao i zidovima na kojima su ostale kapljice krvi žrtava i iako je soba neposredno poslije posljednjeg zločina prekrečena, tragovi na zidovima su se probili kroz tu nanijetu boju.

– Sve nam je to palo u ruke kad smo otkrili taj bunker u vikendici. Ekipa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića čistila je za sobom tragove zločina, ali nisu uspjeli baš sve da uklone. Oni su naslutili posle saslušanja Belivuka odmah po povratku iz Crne Gore da im se nešto sprema, naravno, stavili smo ih na mjere i nismo to prikrivali. Njih je počela da drma nervoza i panično su nastavili s uklanjanjem dokaza u par objekata. U pažljivo odabranom momentu pohapsili smo one ka kojima su nas vodili dokazi – objašnjava izvor iz istrage i dodaje da spisak uhapšenih još uvijek nije konačan.

Ostata teksta možete pročitati na linku OVDJE.