I za danas opet malo se osvrćemo na Bil Gejtsa, kontroverznog milijardera koji jednostavno voli da bude u centru javnosti. On se odmah javio početkom prošle godine, kada je krenula cijela priča sa korona virusom. Odmah se javio sa pričom oko vakcine za covid 19. Odmah je izazvao jako puno komentara na ovu temu, jer je Bil gejts imao jako puno neobičnih izjava vezano za samu vakcinaciju. 

On je konstantno u medijima, pojavljuje se u raznim podkastima, a nedavno je imao i jednu priču vezano za kovid pasoše, o kojima se tek raspravlja, i koji još nisu niti blizu da se naprave i puste u promet. Najviše je ljude iznervirao sa pričom da prvo bogate zemlje se moraju vakcinisati, a tek nakon par godina na red bi došle i one siromašnije zemlje na red. 

Kasnije se pokušao izvući iz cijele priče, ali za prolivenim mlijekom se nikako ne plače. Mit Tech Rewiew je portal, koji je objavio njegovu posljednju izjavu, a sada se tiče same prehrane, a njegova posljednja ideja je ta da da se govedina, zamjeni sa sintetičkom govedinom? Iako biljna prehrana nije moguća u preko 80% zemalja, one koje su bogate državem u 100% slučajeva mogu komotno preći na sintetičku govedinu. 

Čelik i cement koji se proteklih godina u obliku otpada nakuplja u zemlji koja polako prelazi na travu koju jedu krave, i samim time ljudi koji jedu ovo meso se na neki način i truju. Reći ljudima da više nema krava ni njihovog mesa bilo bi suludo reći, ali je sintetika jedna velika budućnost, zaključio je Gejts.