Dragan Bjelogrlić je već dugo vremena poznat ljudima i on je svoju popularnost najviše stekao u seriji “Bolji život” koja se smatra jednom od najgledanijih serija na našim prostorima i tada je on igrao ulogu Bobe Popadića, te je poslije toga on uspio da ostvari niz uloga u raznim filmovima i serijama, dok ga i u posljednjim godnama više privlači režija.

Ono što je on pokazao zaista jeste da i kao režiser ima veliku stručnost, te je sa filmom Toma oborio sve rekorde gledanosti. Što se tiče njegovog privatnog života, on je to pokušavao da sakrije od medija i javnosti, a osim toga je poznato da je on u braku od 1996. godine sa suprugom Majom koja je studirala u Beogradu engleski jezik i književnost.

U to vrijeme je ona i radila kao manekenka pa su zajedno oni snimili reklamu za namještaj koja je zaista iznenadila sve ljude u to vrijeme.

Nakon snimanja te reklame su se oni zbližili i zaljubili, pa kada su se vjenčali, onda se i Maja posvetila svojoj porodici i danas oni imaju dvoje djece.

Njihov sin Aleksej je inače krenuo stopama od svoga oca pa je on i završio glumačku akademiju, te je dobio stalni angažman u pozorištu, te je prema riječima od stručnjaka on veoma blizu da postane kao svoj otac, te ga možda prevaziđe što se tiče popularnosti.

Supruga od Dragana se ne pojavljuje baš tako često na javnim mjestima, a mnogi ljudi su ostali zapanjeni njenom ljepotom i izgledom kad god su je vidjeli pa su je i mediji prozvali srpskom Monikom Beluči.