Jugoslavija je bila država poznata po mnogočemu, ali jedna od stvari koja je baš za pohvaliti je niz glumačkih veterana koji su obilježili našu dramsku i filmsku scenu. Naši glumci su svi bili obrazovani i obučeni da svoj talenat kanališu na kvalitetan i kreativan način pa i dan danas pričamo o ovim ljudima i njihovim ostvarenjima.

Jedna od legendarnih glumica Balkana je Branka Petrić koja je studirala glumu i postala aktivna u pozorištu početkom 1960. godine. Igrala je mnogo uloga i to je fantastično radila a na sceni je upoznala i svog partnera Bekima Fehmiju s kojim je u braku bila 50 godina.

Branka i Bekim su se neizmjerno voljeli i imaju dvojicu sinova, a Branka ga je uvijek hvalila kao izuzetno talentovanog i kulturnog čovjeka koji nikada nije ogovarao nikoga i uvijek je hvalio svoje kolege i kolegice. Imali su skladan brak jer su voljeli ono što rade i podržavali jedno drugo u tome. Bekim je htio 12 djece i Branka je rekla da se kasnije malo i pokajala što nisu imali makar treće dijete, ali da su bili sasvim sretni sa svojim sinovima Hedonom i Uliksom. Uliks je zapravo također glumac i živi i radi u Americi trenutno dok Hedon živi s majkom.

Nažalost, Bekim Fehmiju je sebi oduzeo život jednog dana koji se Branki činio kao posve normalan dan. Otpratio je do frizera i pitao je da li ima predstavu tu večer. Ona je rekla da nema i posljednji put su se zagrlili. Kada je došla kući da mu pokaže frizuru, zatekla ga je s pištoljem i prekrivenim licem. Našla je i njegovo oproštajno pismo u kojem je izjavio da se ne boji smrti i da mnogo voli svoju porodicu i to joj je barem malo ublažilo bol, ali je zauvijek lišilo njenog partnera.