U nastavku današnjeg članka dotaći ćemo se teme koja je itekako važna i prisutno u ovom periodu godine , te zasigurno nešto od čega svi mi strahujemo. Dakle, kako dolazak toplog i lepog vrmena donosi dosta benefita , samim tim postoje i brojne druge tvari koje su sastavni deo istih.

Dakle , povećana prisutnost brojnih insekata ,koji itekako mogu da vam zdravstveno naštete. Dakle , kao što ste ve mogli da zaključite danss ćemo pisati o stršljenu , a koji je od avnina jedan od najopasniih insekata, a čiji ujed teško se podnosi ne bitno da li ste starije i mlađe životne dobi. Međutim, da li ste znali da njegov ujed nije toliko opasan koliko se priča , te da se sve moože sanirati sa hladnim oblogama. Ono što može da deluje na vas loše jeste kada upadnete u anafilatički šok , odnosno trenutak kada imate alergijsku reakcijju na otrov , a tada je nažalost pitanje života.

Upravo zbog toga da an teži način ne bi ste doznali da li podnosite ovaj ujed , najbolje je da se ne nalazite u blizini meste gde se nalazi ovaj insekt. Između ostalog ,ujed stršljenja sa sobom nosi otekline , crvenilo , kao i osećaj svraba na povređenom delu kože. Dakle , kao što smo već rekli , ubod od malog stršlje nja je velinom bezazlen , dok je od velikom uobičajeno propraćen alergijskom reakcijom. Ako je žalac ostao u koži, pokušajte ga istisnuti nekim ravnim nožem. Pinceta je jako opasaan izbor, jer na taj način jako lako žalac možete samo da utisnete dublje u telo.