Najpoznatijia dječija  animirana serija „Teletabisi“ , pojavila se davne 1997.godine , na kanalu BBC. Nakon prvog emitiranja , ovi mali slatki vanzemaljci su postali poznati među gledaocima. Neki su čak mislili da je ova serija djelo genija , odličan edukativni sadržaj za jednogodišnjake , dok su drugi pak mislili da je ova serija jako čudna.

 

Četiri vanzemaljca , Tinki Vinki , Dipsi , Lala i Po , provodili su vrijeme u lijepom pejzažu , komunicirali sa cvijećem i usisivačem i živjeli u podzemnim odajama. Imali su interaktivne ekrane na stomaku i antene poput komunikacionih uređaja , imali su ponašanje djece i bili su entuzijastični.

Međutim , rijetko je ko razmišljao koji glumci se kriju iza ovih slatkih poznatih Teletabisa. U proljeće 1996.godine , na audiciju za ovu seriju se prijavilo 600 ljudi , među kojima je bio i Dejv Tompson , britanski komičar. On je bio u ulozi Tinki Vinkija. Glumica Pui Fan Li , glumila je slatku Po , Niki Smedili , glumila je nježnu Lalu , a Džon Simit bio je u ulozi Dipsija.