Naša poznata glumica Maja Sabljić je prije oko 20 godina nestala sa glumačke scene i dugo se nije ništa znalo o njoj. Ona je studirala u klasi zajedno sa Sonjom Savić, Zoranom Cvijanovićem, Oliverom Ježinom i još mnogim drugim uspješnim glumcima. Nakon završenog Fakulteta dramskih umjetnosti, popularnost je stekla u filmovima „Pazi šta radiš“, „Žikina dinastija“, „Bolji život“, „Policajac sa Petlovog brda“, „Lavirint“… Ono po čemu je bila posebno poznata i čime je privlačila pažnju je bio njen atraktivni fizički izgled, te njen prelijepi, široki osmijeh, krupne oči, duga crna kosa, a u jeku najveće popularnost je svoje sudbonosno DA bila rekla producentu i biznismenu Đorđu Zečeviću. On je bio vlasnik jedne producentske kuće, a tokom devedesetih je bio i poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije. Bio je bogat čovjek, a njegovo bogatstvo dodatno je povećano kolekcijom umjetnina sa prostora bivše Jugoslavije.

Zečević je bio i osnivač Fonda „Đorđe Zečević“ za unapređenje i zaštitu ćiriličnog pisma, koji od 1989. djeluje pri Srpskoj akademiji nauka i umjetnosti. U braku sa Majom je ostao sve do svoje smrti 2012. godine, te su njih dvoje veći dio svoga braka proveli u Americi, u Los Anđelesu. Kada je 2019. godine objavljena vijest da sada je sada već pokojna glumica Neda Arnerić pokušala da oduzme sebi život, oglasila se i Maja Sabljić koja je rekla da kao udovica razumije Nedu:

„I ja sam poslije smrti supruga ostala sama jer nismo imali potomke. Parovi koji nemaju djecu su mnogo bliži, okrenuti su samo jedno ka drugom. Kad neko ima djecu, a ostane udovica, ima odgovornost da tu djecu izvede na pravi put. A kad nema djecu, poput nas dvije, onda je potpuno sam. Tad ima više prostora da nam bude teže“, rekla je Maja.

Ostatak pročitajte OVDJE

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here