Verovatno ste se svi vi u životu nekada zapitali da li su kokice zdrave ili ipak ne. Međutim , imamo vesti koje će vas obradovati , a to je da su kkokice jedna od najzdravijih grickalica koje možete da kupite. Pune su vlakana , imaju više antioksidansa od nekih vrsta povrća i voća , a mogu pomoći čak i u borbi sa rakom. Spadaju u najzdravije grickalice jer ne sadrže dosta amsnoće u sebi , te su istraživanja pokazala da su srenje ili male kokice koje npr kupite u kinu u svom sastavu imaju 1200 grama kalorija i samo 60 grama masnoće.

Iako nam asocijacija na njih odma ide na gledanje fila kući ili u kinu , ipak je malo ljudi upoznato sa tim koliko su dobre za naše zdravlje. Istaživanja su pokazala da jako pomažu kod pms problema , povoljno utiču na plodnost , te smanjuju nivo stresa. Svakako je jedna od najbitnijih stavki njihova priprem. Naime , pred menstrualni ciklus , mnoge žene su razdražljive , napete , i veoma osetljive , kokice pomažu u tome na način na koji povećaju nivo serotina , hormona sreće , tako da ublažavaju svu nervozu koju osećamo.

Grickanje je potvrđeno da pomaže i kod začeća , jer je kod muškaraca direktno povezano sa poboljšanjem protoka krvi kroz ceo organizam. A ako ipak imate problema sa probavom , preporučuju se da se jedu svaki dan , ali naravno da nisu sa puterom i da nikako nisu gotove iz mikrotalasne. Bogate ugljenim hidratima povećavaju nivo serotina , što pozitivno utiče na naše raspoloženje. Savet psihologa je da ih u stresnom periodu jedete sa štapićima za jelo, jer ćete se zabaviti i dvostruko smanjiti stres, piše ,,Bright Side” .