Obično kada se ispije zadnja šoljica kafe , rješavamo se taloga. Međutim pročitajte načine na koje sve možete iskoistiti talog od kafe.

-U borbi protiv mrava- Ne koristite otrovne supstance da bi svoj dom zaštitili od dosadnih napasnika. Rat protiv mrava obavite sa talogom od kafe. Na tanjirić stavite malo taloga , i njegov miris će otjerati mrave.

-Odlično gnojivo- Zahvaljujući svojim svojstvima , talog od kafe je dobro gnojivo za biljke. Razblažite ga sa vodom i dobit ćete prirodno tekuće gnojivo.

-Protiv neugodnih mirisa- Stavite talog kafe u najlonsku kesicu , napravite lopticu i stavite je u zamrzivač , hladnjak , kuhinjski ormar sa namirnicama , i pokupit će sve mirise.

-U borbi protiv mrlja- Koristan je saveznik i u čišćenju podova , posebno ako se prolije nešto slatko. Samo navlažite meku tkaninu u malo kafe i nježno trljajte zaprljanu površinu.

-Čisti i rešetku roštilja- Talog kafe i novine mogu očistiti rešetku roštilja , a ako kafu stavimo u peć , očistit će i dimnjak.

-Tkanine u boji- Dodavanjem malo toplog taloga , otklonit će i mrlje sa odjeće. Trljajte talogom mrlju,a zatim talog uklonite fenom.