Veliki pronalazač i naučnik Nikola Tesla, je tokom svoga života veoma pazio na to šta jede i na koji način vježba, jer je smatrao da je veoma važno da što duže ostane aktivan. U svojoj knjizi “Moji izumi: Autobiografija Nikole Tesle”, naveo je da obično doručkuje mlijeko i jaja, ručak je preskakao, a posebno je volio čorbu od povrća: “Najvažniji element moje životne šeme je moja ishrana. Ne možete očekivati da mašina dobro funkcioniše ako joj ne obezbjedite odgovarajuće gorivo”, govorio je Tesla, ali je i istakao kako je s vremenom shvatio da su mu dva obroka dnevno sasvim dovoljna, a to su prenijeli i mnogi mediji:

“Dva obroka na dan su mi popravila zdravlje i izoštrila apetit i ukus. Nisam znao šta je život dok iz ishrane nisam izbacio ručak. Danas sa 78 godina uživam u svoja dva obroka u istoj mjeri kao kad sam bio dječak od 16 godina i nemam nikakvih problema s varenjem”, pišu na sajtu Tesla Universe. Kako je rekao veliki Tesla, on je za doručak volio da pije mlijeko jer ono obiluje proteinima, te je volio da jede jaja, posebno bjelanca, koja su isto tako bogata proteinima. Osim toga volio je i rižu, ali zato sir nije volio:

„Povrće je neophodno, iako ne sadrži mnogo proteina. Ne daje mnogo energije, ali reguliše crijeva, daje tijelu vitamine. Volim da pojedem finu čorbu od luka i sjeckanog celera pripremljenu sa dosta maslaca. Ova kombinacija se lako vari i jedem je godinama unazad.“- Osim toga Tesla je hvalio i voće, a za šećer je govorio kako u malim količinama nije opsan, sa tim da se ne treba zaboraviti da ga u voću ima dosta.

Ostatak pročitajte OVDJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here