Kada govorimo o estradnoj sceni na njoj ima veliki broj pjevača i pjevačica koji se bore da se probiju u sam vrh a samo nekolicina njih ima epitet velike zvijezde i te osobe iza sebe imaju veličanstvenu karijeru koja traje decenijama.

Pored njih je bilo i onih koji su jedno kratko vrijeme bila ultra popularni a onda bi samo nestali sa javne scene kao i onih koje je proslavio samo jedan hit i onda bi pali u zaborav. Kada se pojavila sredinom devedesetih na estradi Verica Veljović je odmah postala miljenica publike i privlačila je pažnju gdje god bi se pojavila jer je imala prepoznatljivu crvenu kosu i poseban stajling.

Njoj su stručnjaci predviđali dugu i uspješnu karijeru ali se to na žalost nije istvarilo. Ona je na medijskoj sceni bila jako kratko a oni koji je se sjećaju su bili šokirani informacijom da je preminula jako mlada. Imala je samo 39 godina i taad je živjela u Novom Sadu. Razlog njene smrti nikada nije otkriven javnosti i mnogi ga smatraju misterijom a iza nje je ostao suprrug i njihov sin Uroš.

Ono što je prilično žalosno je što se čak ni njene kolege koje su je poznavale nikada ne sjete nje i niko nikada nije otpjevao neki njen hit njoj u čast. Inače Verica je izdala tri albuma a kao njeni najveći hitovi se smatraju pjesme Suzama, Luda noć i Crnooki đavole. Oni koji su je poznavali pamte je kao vedru, nasmijanu i energičnu osobu i svu su bili šokirani kada su 1996. godne saznali za njenu smrt.