Poznati pjevač Saša Matić je neko ko je u javnosti doista specifičan i poseban, pored svog talenta za muziku i pjevanje. Naime, dugo godina se nalazi u estradi, a tako malo se zna o njegovom privatnom životu. O njegovom poslovnom aspektu i uspjehu zna se dosta, mnogi ga obožavaju i slušati ali ga obožavaju i kao čovjeka.

Uvijek je raspoložen za dobro društvo i atmosferu, što se može vidjeti po njegovim gostovanjima u raznim emisijama. Ono što se malo zna o njemu jeste da se oženio 2003. godine sa Anđelijom, s kojom ima dvije kćerke. Kćerke su nazvali Tara i Aleksandra, a Saša koristi svaki trenutak kada je slobodan da provede s njima.

U jednom intervjuu je otkrio da je njegova supruga uvijek bila njemu najveća podrška i pravi prijatelj, ali da on pokušava da je minimalno opterećuje sa svojim poslom. Nekada je pita za savjet na primjer šta da obuče za neki nastup ili gostovanje, ali za muziku je ne pita jer kako sam kaže, tu je svoj na svom. Sebe smatra dovoljno kompetentnim da odredi šta je dobra muzika i šta je dobro u muzici koju radi, tako da izbjegava postavljati ova suvišna pitanja svojoj supruzi Anđeliji.

Za Sašu se isto zna da nije nikada imao ni s kim problem u javnosti niti bilo kakvu aferu, već da je izgradio svoje ime uz svoj naporan trud i rad, ali i neprikosoveni talenat. Kada završi snimanje novog albuma, odmah pusti svoje pjesme svojoj porodici i bliskim prijateljima, kako bi čuo njihovo mišljenje. Njegova supruga se rijetko kada pojavljuje u javnosti, a i Saša ne želi previše da je eksponira.