Danas smo poprilično zaredali sa malo starijim člancima, i vremenima od 30 i prije više godina. U našim člancima se fokusiramo na neke pjevače i izvođače, koji su danas potpuno zaboravljeni, a u to doba su pravili pravi mali dar-mar. jedan od njih je i Seid Memić Vajta, rođeni Travničanin, koji je u svojoj karijeri izdao samo jedan album, ali je ostao i više nego u lijepom sjećanju kod svojih obožavatelja. 

“Ribica zlatna”, “Metković”, “Lejla”, samo su neki od njegovih velikih hitova koji su obilježili te rane 80 godine prošloga vijeka. Vajta je imao karakterističan stajling, a ono po čemu su ga svi prepoznavali jeste njegova i više nego karakteristična brada. Sa samo 17 godina je iz rodnog Travnika se preselio kod tetke u Sarajevo, i tamo je pronašao svoju veliku ljubav-muziku. 

Udružio se sa jednom grupom, i krenuo sa garažnom muzikom, a sa samo 21 godinom je snimio svoj debi album za tadašnji diskos-Sarajevo. Nakon toga se pomalo bavio i voditeljskim poslom, a jedna od gledanijih emisija za djecu pod imenom “Nedeljni zabavnik”, radio je sa popularnim glumcem Slavkom Štimcem. 

On je nakon ratnih dešavanja, sa svojom suprugom preselio u Beč, gdje danas živi i radi, a muzika mu je samo postala hobi i ništa više. Sjećate li se vi ultra popularnog Seida memića vajte?