Problem sa celulitom ima više od 90 posto žena i borba protiv njega je zaista duga.

Koji god metod od ovih da primjenite, jasno je da celulit neće nestati preko noći. A jedan od mogućih načina je i domaći piling od đećera i kafe, za čiju primjenu treba samo pet minuta.

Evo na koji način da napravite piling od kafe.

Sastojci koji su vam potrebni su:
– jedna šoljica kafe
– pola šolje kokosovog ulja ili slatkog bademovog ulja
– 2/3 šolje grubog šećera
– četiri do osam kapi ulja ili praha cimeta, a manje ukoliko imate osjetljivu kožu
– osam kapi ulja vanile ili jedna kašika kuhane vanile.

Priprema je sljedeća:
U veću posudu dodajte kafu kokosolo ulje ili slatki badem, šećer i esencijalna ulja. Dobro promješajte da se sve sjedini. Čuvajte u posudi za višekratnu upotrebu, a zbog upotrebe esencijalnih ulja preferira se staklo ili visokokvalitetna plastika. Može se čuvati do jedne godine ali u frižideru.

Kako da koristite piling od kafe?
Poslije tuširanja, masirajte pilingom od kafe područja gdje će se vjerovatno naći celulit, a to su zadnjice i butine, kao i na bilo koja vidljiva područja celulita. Masirajte energično, ali ipak pažljivo, vodeći računa o zaštiti osjetljive kože, ipak ne želite da razbijete kožu ili ne izazovete krvarenje ili podlive.

Potom temeljno isperite i osušite. Idealno je da tretman završite visokokvalitetnim ovlaživačem, kao što je npr grejfut krema protiv celulita. Privremeno crvenilo na očišćenim mjestima je normalno, a ako bilo kakve nelagodnosti ili iritacije i dalje postoje, pokušajte da sameljete kafu, koristite fino mljeveni šećer i ili izostavite ulje cimeta.