O Aleksandru Vučiću smo itekako pisali u posljednjih godinu dana jer je on sigurno jedini predsjednik u cijeloj regiji koji je najviše uradio za svoju zemlju u toku pandemije korona virusa. On se trudio da svojim građanima pomogne na najbolji mogući način, a vjerujemo da se svi sjećate maja prošlog mjeseca kada je podijelio po 100 eura svim punoljetnim državljanima Srbije. 

I tu nije bio kraj, štaviše, to je bio samo početak jer je nakon toga uslijedilo još par dizanja prosječnih plata u Srbiji, a nije zaboravio niti penzionere. Također, ni medicinski radnici koji su pretrpili jako veliki pritisak na početku same pandemije, su ispoštovani sa jako velikim povećanjem plate. 

Ljudi sa sela i penzioneri ga jednostavno obožavaju, a on je svakako uradio jako puno za svoju zemlju i u ekonomskom smislu, jer je Srbija po BDP-u trenutno vodeća zemlja u Evropi, a i u procesu samog vakcinisanja je prva u Evropi. Jako dugo je bila na broju 2, ali je sada pretekla i Veliku Britaniju jer je prije par dana prešla cifru od 1 milion vakcina, što je apsolutni rekord u cijeloj regiji, ali i u ovom dijelu Evrope. 

Vučićev privatni život nije na dlanu srpske javnosti, i on se na sve moguće načine trudi da ih zaštiti koliko je to moguće. Njegov najstariji sin Danilo je najviše na udaru srpske javnosti, a pogotovo njegovih političkih protivnika poput Đilasa, koji mu je izravno prijetio u par navrata. On je to jako teško podnosio, a primao je i privartne uvrede kako je alkoholičar i kako voli noćni život, te žene niskog morala.