Kada čujemo za pojedine medicinske slučajeve , zaista nas ostave u velikom čudu , i često ne možemo da povjerujemo da je tako nešto uopšte moguće , te se zapitamo kako su pojedini ljudi uopšte živi , kada shvatimo šta im se sve desilo.

 

Tako su ljekari iz Jerusalema ostali u čudu , kada im je na pregled došao jedan dječak , a čiji su roditelji bili jako zabrinuti , jer njihov sin stalno pospan , pa su shvatili da nešto nije uredu. Doktori su ga odmah pregledali , a tokom pregleda su mu na glavi našli malu ranu i krv. To ih je natjeralo da dječaku snime glavu.

Snimak glave je pokazao , da je dječak u svojoj lobanji imao metak. Metak je prošao kroz lobanju i zaustavio se u mozgu. Neurohirurg po imenu Gaj Elor , koji je izvadio metak iz dječakove glave , kaže da njegovi roditelji nisu ni znali , da je dječak pogođen. Majka dječaka je ispričala doktorima , da se njen sin igrao sa prijateljima , te da se tada nešto dogodilo. Sumnja se da je dječak slučajno pogođen , tokom proslave Kurban Bajrama. Dječak je sada dobro i oporavlja se.