Najvažnija vijest jučer u cijeloj regiji jučer jeste smrt velikog srpskog muzičara Đorđeta Balaševića. On je preminuo u Beogradu na infektivnoj klinici u 67 godini života. Prije nego što je primljen u teškom stanju sa obostranom upalom pluća, on je kod kuće imao punih 10 dana simptome koji nalikuju korfona virusu, ali ih nije shvatao ozbiljno, tako da je stalno odlagao odlazak doktoru. 

Međutim, kada mu je supruga primjetila da je vrag odnio šalu, natjerala ga je da ode u bolnicu u Novi Sad, gdje je odmah ustanovljena obostrana upala pluća, te su ga hitno prebacili za Beograd u infektivni odjel. Tamo je ostao samo 3 dana, i stanje se toliko iskomplikovalo da je preminuo u petak poslijepodne u 67 godini života. 

Cijeli Balkan je u nevjerici, a društvene mreže i portali samo pišu o ovom i više nego tužnom događaju. Međutim, sljedeći primjer pokazuje koliko smo mi zapravo nesretan narod, jer opet imamo pojedinaca koji su protiv čovjeka, koji nikada nikome nije stao na žulj. Društvene mreže su leglo takvih stvari, a kasno sinoć je Florian Biber postavio Balaševu sliku sa linkom na pjesmu ne lomite mi bagrenje. 

Sve je bilo u redu, dok se nije javio Petrit Selimi koji je nekada obnašao funkciju ministra spoljnih poslova na Kosovu. Njegov status je šerovan jako puno puta, i izazvao je veliki bijes kod svih ljudi koji su voljeli neizmjerno velikog Đorđe Balaševića. Njegov status na engleskom jeziku možete pročitati ispod, a poenta cijele priče je da je u redu što je napokon otišao simbol 80 godina koji je podržavao Slobodana Miloševića?