Jučer je sahranjen Milutin Mrkonjić Mrka poznati političar koji je bio počasni predsjenik SPS-a i u javnosti je bio poznat po tome što je posljednjih devet godina bio u vezi sa popularnom pjevačicom Anom Bekutom. Mrka se nikada nije službeno razveo od svoje supruge Dragane Mrkonjić i u svom testamentu je zapisao da želi da bude sahranjen u zajedničkoj grobnici koju su on i Daša još davno kupili.

Međutim, ova njegova želja nije bila ispoštovana mada je Ana insistirala na njoj, jer je SPS smatrao da je Mrka zaslužio da počiva u Aleji zalsužnih građana u Beogradu što se na kraju i desilo. Naime, ne pitajući mnogo ni Anu ni Dašu socijalsiti su podnijeli zahtijev gradskoj upravi i kada su dobili odobrenje priča je bila završena.

Komšije na Vračaru pričaju da je Ana htijela da ispuni posljednju Mrkonu želju ali je priča završena bez nje i Daše. Priej sahrane je održana i komemoracija na kojoj se prva pojavila Mrkina supruga Daša sa kojom je on ostao u jako dobrim odnosima i do posljednjeg dana se brinuo o njoj.

Ana nikada nije željela da se miješa u njihov odnos i smatrala je da je normalno da Mrka pomaže Daši koja nije imala nikog svog u blizini. Na sahrani se okupio veliki broj građana ali i poznatih ličnosti iz svijeta politike ali i estrade bilo je jako puno potresnih scena i govora a jedan od njih je održao i poznati košarkaš Vlade Divac koji je rekao da mu je Mrka pomogao da usvoji kćerku iako ga on nije politički podržavao.